Sano ei Internet-sensuurille!

Viimeaikaiset paljastussivusto WikiLeaksin tekemät julkistukset ovat ruokkineet tunnepitoista keskustelua hallitusten tietojen salaisuudesta ja kansan oikeudesta tietää. Tämä keskustelu on muuttunut valtavaksi hyökkäykseksi, joka kohdistuu välittäjätahojen oikeuteen julkistaa totuudenmukaista tietoa.

Tässä on kyse paljosta muustakin kuin WikiLeaksistä. WikiLeaksin kaltaisten sivustojen sulkeminen on erittäin vakava hyökkäys ilmaisunvapautta vastaan.

Yhdysvalloissa julkaisijoilla on perusoikeus painaa totuudenmukaista poliittista tietoa. Yhtä tärkeää on, että Internet-käyttäjillä on perusoikeus lukea tätä tietoa ja sanoa mielipiteensä siitä. Ympäri maailman nämä arvot on kirjattu monien maiden lakeihin ja ne on sisällytetty ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen artiklaan 19:

Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.

Valitettavasti nämä arvot ovat vain niin vahvoja kuin halu niiden tukemiseen. Kun ihmiset tai yhtiöt päättävät hylätä sananvapauden, me kaikki häviämme. Osallistuvan demokratian kulmakivi ovat valistuneet äänestäjät. Myös Suomessa sananvapausasia vaatii kansalaisten huomiota.

Näemme jo viimeaikaisten tapahtumien vastareaktion. Hallitukset ympäri maailman ehdottavat lakeja, jotka rajoittaisivat vakavasti oikeuttamme vapaaseen ilmaisuun. Yhdysvalloissa lainsäätäjät ovat holtittomasti ehdottaneet lakia, joka uhkaisi monia uutistoimistoja. Valitettavasti samanlaisia pyrkimyksiä on odotettavissa muissakin maissa tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.

Nyt on aika nousta puolustamaan oikeuksiasi. Liity EFF:iin (Suomessa: Effi, Electronic Frontier Finland ry) ja vastusta Internet-sensuuria. Tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä nyt näyttääksesi, että välität:

Vastusta sensuuria julkisesti

Liity kampanjaan. Laita EFF:n "Ei sensuuria" -nappi paikkaan, jossa se nähdään, ja ota kantaa ilmaisunvapauden puolesta.

Twitterissä » Osallistu Twibbon-kampanjaamme ja korvaa Twitter-avatarisi EFF:n Ei sensuuria -napilla.

Facebookissa » Korvaa Facebook-profiilikuvasi EFF:n "Ei sensuuria" -napilla.

Blogissa tai nettisivustolla » Liitä seuraava koodi blogipostaukseen tai sivustosi perustyyliin näyttääksesi tukesi ilmaisunvapaudelle:

Translation by Electronic Frontier Finland

Stay in Touch

NSA Spying

EFF is leading the fight against the NSA's illegal mass surveillance program. Learn more about what the program is, how it works, and what you can do.

Follow EFF

This song belongs to you and me. https://www.techdirt.com/arti...

Jun 28 @ 3:37pm

Fun animated video on surfing securely with HTTPS Everywhere, in German with English subtitles. https://www.youtube.com/watch...

Jun 28 @ 2:33pm

Thanks to @wtfpod for matching donations to EFF in June. Check out Marc's conversation with EFF's @danielnazer. https://www.eff.org/deeplinks...

Jun 28 @ 9:37am
JavaScript license information